GreenSmoke – sähkötupakat

Amerikkalainen GreenSmoke on volyymiltaan todennäköisesti suurimpia sähkötupakkien myyjiä ja yritys on rantautunut Suomeenkin. Helsingissä Sturenkadulla sijaitsevan liikkeen sekä suositun verkkokaupan kautta ovat tuhannet suomalaiset tilanneet itselleen sähkötupakan aloituspakkauksen. GreenSmoken ehdoton valttikortti onkin sen korkea kotimaisuusaste sillä asiakaspalvelua saa suomeksi ja Suomessa. Huono puoli on toki se, että kaupan kautta saa tilattua pelkästään laitteita ja nikotiinittomia nesteitä. Nikotiinipitoisen e-nesteen myynti on Suomessa kielletty.

GreenSmoke on suomalainen sähkötupakkakauppa

Kuten aiemmin mainittua, on GreenSmoke.fi – kaupan ehdoton valttikortti sen korkea suomalaisuusaste. Tuotteet voi tilata suomalaisen verkkokaupan kautta, ne voi maksaa lähes kaikkien pankkien verkkopankkitunnuksilla ja niiden mukana tulee suomalainen opaskirja. Tähän kaupan ehdottomat valttikortit sitten loppuvatkin. Verrattuna ulkomaisiin nettikauppoihin, on GreenSmoken hintataso korkeahko ja viidenkympin aloituspakkauksen hinnalla tilaa useimmista brittiläisistä verkkokaupoista sähkötupakan lisäksi nikotiinipitoiset nesteet postikuluineen. Myös aloituspakkauksien sisältö on puutteellinen. Mukana tulee vain yksi akku sekä höyrystin (jonka elinikä kovassa käytössä on muutaman viikon) ja mikä pahinta, aloituspakkauksen mukana ei tule yhtään nikotiinitonta nestettä. Aloitteleva sähkötupakoitsija joutuukin näkemään kohtuuttomasti vaivaa, kun aloituspakkauksella ei vielä sauhuttelemaan pääse, edes nikotiinittomasti.

Hinnat ovat myös poikkeuksellisen korkeat. Esimerkiksi 510 – höyrystin maksaa 19 euroa, kun sen ulkomailta saa tilattua noin neljällä eurolla.

Suomalainen lainsäädäntö ei hyväksy sähkötupakkaa

GreenSmoke on yksi suomalaisen sähkötupakoinnin pioneereista. On kunnioitusta herättävän ihailtavaa mainostaa Valviran sääntöjen vastaisesti tuotteita avoimesti radiossa sekä internetissä ja herätellä niin kansalaisia kuin päättäjiäkin sähkötupakoinnin eduista. Tällä pioneerityöllä on kuitenkin hintansa, sillä kaupan tuotteet eivät palvele kuluttajia. Kun samaan pakettiin tilaa ulkomailta muutaman euron postikuluilla aloituspakkauksen lisäksi nikotiinilliset nesteet, on kuluttajan näkökulmasta järkevämpää tilata tuotteet esimerkiksi briteistä. Korkeiden hintojen ja huonon konseptin syy löytyykin suomalaisessa lainsäädännössä, ei GreenSmokessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>